Derksen: 'Memphis gaf Koeman niets terug, behalve haarband'

Onbegrip over 'blind vertrouwen Koeman': 'Brobbey had meer dreiging kunnen hebben'

11 juli om 10:12

Memphis Depay is er niet in geslaagd om het onvolwaardige vertrouwen van Ronald Koeman terug te betalen op het EK. Dat stelt Johan Derksen, die zich kritisch uitlaat over de Oranje-ster. Dick Advocaat meent dat Brian Brobbey een kans had moeten krijgen.

In Vandaag Inside Oranje is er lof voor Engeland-spits Ollie Watkins, die de EK-droom van het Nederlands elftal aan diggelen schoot in de absolute slotfase. "Dat is toch een jongen die een wedstrijdje kan beslissen. Die komt erin, heeft maar één actie en je zit in de finale. Dat heb ik bij ons niet gezien", reageert Derksen.

Voormalig bondscoach Dick Advocaat benadrukt dat Memphis dat in het verleden wél bracht in Oranje. Derksen is niet overtuigd. "Ik begrijp trouwens niet, Koeman heeft hem het blinde vertrouwen gegeven. Hij heeft geen knikker geraakt, maar vertrouwen, vertrouwen, vertrouwen. En hij heeft Koeman er eigenlijk niets voor teruggegeven. Ja, een haarband..."

Derksen benadrukt wel dat hij Wout Weghorst ook geen geschikt alternatief vond. Daar sluit Advocaat zich bij aan. "Misschien had Brian Brobbey, met zijn snelheid, veel meer dreiging kunnen hebben tegen die Engelsen. Hij is een heel lastige spits om tegen te spelen. Hij draait, loopt en kan loskomen. Dat heeft Weghorst niet."

De spits van Ajax kreeg geen speeltijd dit EK. Joshua Zirkzee was de andere centrumaanvaller in de selectie.