Van der Gijp kraakt wisselbeleid Koeman

Van der Gijp spreekt van 'gekke wissel': 'Dan heb je gewoon niks aan hem'

11 juli om 10:24

René van der Gijp kan geen begrip opbrengen voor het wisselbeleid van bondscoach Ronald Koeman tijdens het EK-duel met Engeland (1-2 nederlaag). De analist is van mening dat Wout Weghorst verkeerd is gebruikt door de oefenmeester.

Weghorst werd aan het begin van de tweede helft ingebracht voor Donyell Malen. "Dat vond ik geen logische wissel", reageert Van der Gijp bij Vandaag Inside Oranje. "Je weet dat je – als je voortborduurt op de eerste helft – je hem steeds op de middenlijn aanspeelt. Dan heb je gewoon niks aan hem."

"Dan had je Brobbey misschien wel moeten brengen, met zijn snelheid", vindt collega-analist Dick Advocaat. Van der Gijp had op zijn beurt gekozen voor Brian Brobbey of Joshua Zirkzee. "Maar ik vond dit een heel gekke wissel. Ik zou hem toch achter de hand hebben gehouden voor de laatste paar minuten als je achter was gekomen, al was dat nu niet nodig."

"Hij kwam gewoon op verkeerde posities aan de bal. Dat is totaal zijn kracht niet", legt Van der Gijp uit. Johan Derksen wil ook nog een andere wissel bespreken. "Ik was al bang dat hij Weghorst zou brengen toen Memphis uitviel, maar ik vond het wel een goede wissel om Veerman te brengen. Daar loste hij het probleem eigenlijk mee op."