Maaskant pleit voor terugkeer naar kokers en balletjes

Maaskant pleit voor terugkeer naar kokers en balletjes

07-03-2009 12:30

De afgelopen vijf jaar speelde NAC 25 duels in de beker, waarvan 22 uit. Maaskant gelooft niet dat de ballenblaasmachine gemanipuleerd is, maar hekelt toch de manier van loten. Hij wil terug naar de oude manier. "Dus gewoon balletjes in gesloten kokers. Dat lijkt me niet zo moeilijk, toch? In de Champions League doen ze het ook zo", zegt hij in BN/De Stem.

Bovendien vindt hij het dat er teveel druk gelegd wordt op de schouders van een speler, die de loting verricht. "Ik vind dat je spelers niet moet opzadelen met de druk van een loting. Laat een onafhankelijk iemand deze taak op zich nemen."

Kees Kwakman had donderdag de eer om de loting te verrichten. Bij terugkeer in de spelersbus werd hij sarcastisch ontvangen. "Hij kan nie loten nie", doelden zijn medespelers op een carnavalshit van De Gebroeders Ko.

Kwakman kon er wel om lachen. "De euforie van de overwinning overheerste gelukkig", keek de Volendammer vrijdag terug. "De wedstrijd tegen FC Twente laat nog even op zich wachten. We genieten nu eerst nog even na van de 1-2 tegen AZ."