Boro-preses op de bres voor Alves

Boro-preses op de bres voor Alves

27-05-2009 12:39

Middlesbrough nam Alves in 2008 over van sc Heerenveen. De club telde een bedrag van veertien miljoen euro neer voor de Braziliaanse spits, een recordaankoop. Om zich van de diensten van Alves te verzekeren moest Middlesbrough wel afrekenen met AZ, dat claimde al eerder een akkoord met de spits bereikt te hebben.

"Toen we Alves wilden aantrekken, hebben we hard moeten werken om zijn handtekening te bemachtigen. We hebben hem zien spelen en waren overtuigd van zijn kwaliteiten. Maar het blijkt maar weer dat het altijd een gok is om spelers uit een ander continent naar het Premiership te halen. Dat is iets waar alle Engelse clubs mee te maken hebben", zegt Gibson in gesprek met Sky Sports.

Een miskoop wil de preses Alves, die dit seizoen slechts vier keer het net vond, echter niet noemen. "Hij (Alves, red.) is de eerste die zal toegeven dat het seizoen niet gelopen is zoals hij gehoopt had. Dat komt niet door een gebrek aan inzet en strijd, het wilde gewoon niet lukken. Iedereen die ik spreek ziet dat hij talent heeft, het is aan ons om dat er uit te halen."

"Wij voelden dat hij de Premier League aankon. Dat heeft hij ook wel laten blijken, maar hij scoorde slechts vier keer. Hij creëerde goede kansen voor zichzelf, maar vier doelpunten is natuurlijk niet genoeg voor een spits", aldus Gibson, die afgelopen weekend toe moest zien hoe Middlesbrough degradeerde uit de Premier League.

Of de toekomst van de 'dure' Alves in Middlesbrough ligt is zeer de vraag. Verschillende clubs hopen de Braziliaan los te weken bij de Engelse club. Het Portugese Benfica en het Spaanse Sevilla zouden de beste kaarten in handen hebben.