Eagles na extra tijd langs FC Emmen

27-10-2009 23:50

Reza Ghoochannejhad zorgde op aangeven van Kari Arkivuo - het duo was een plaag voor de Emmen-defensie - al snel voor een 1-0 voorsprong voor de thuisclub. Guus de Vries haalde na een half uur spelen Maikel Kieftenbeld onderuit, waarna Halil Çolak de penalty benutte.

Na rust eenzelfde beeld als ervoor. Go Ahead controleerde en creëerde de meeste kansen, FC Emmen was slechts af en toe gevaarlijk. Totdat Milos Malenovic een paar minuten voor het einde ineens 2-1 maakte. Emmen geloofde er weer in en via Niek Ripson kwam het zelfs op gelijke hoogte.

Via Sander Post en invaller Joey Suk kwam de thuisploeg nog in de eerste helft van de verlenging weer op een marge van twee. FC Emmen was daarna niet meer in staat een tweede keer terug te komen.

Jong De Graafschap - FC Zwolle 0-0 (1-0 na verlenging)
Ook bij de wedstrijd tussen het beloftenelftal van De Graafschap en FC Zwolle moest de verlenging uitkomst bieden. Het talententeam uit Doetinchem won na 120 minuten voetbal met 1-0 van de club uit de Jupiler League.

De winnaar van de beker bij de beloften van vorig seizoen schakelde in de vorige ronde ook al SC Cambuur uit. Het elftal van Jan Vreman speelde ook nu weer zijn partijtje mee. De wedstrijd kende kansen op en neer, maar in de verlenging scoorde Tim Keurntjes de enige treffer met een droge knal uit de tweede lijn.

Helmond Sport - ASWH 5-0
Hoofdklasser ASWH was geen partij voor Helmond Sport. In stadion De Braak won de ploeg van Jurgen Streppel makkelijk met 5-0.