Kortrijk blijft in de running voor top zes

03-03-2012 23:03

Dalibor Veselinovic schonk Kortrijk een droomstart tegen Genk, de Servische spits werkte een voorzet van Landry Mulemo voorbij Logan Bailly, 1-0. De West-Vlamingen speelden gretiger en na een half uur verdubbelden ze hun voorsprong, Nebojsa Pavlovic scoorde de 2-0.

Na de rust moesten de Limburgers komen en dat deden ze ook. Jelle Vossen scoorde de aansluitingstreffer na een fraaie assist van Kevin De Bruyne. Mario Been zette alles op alles en dat loonde, Vossen zorgde voor de 2-2. Maar in de slotfase hield Brecht Dejaeghere de drie punten thuis. Kortrijk hijst zich dankzij de zege op gelijke hoogte van Genk, dat zijn schaapjes nog steeds niet op het droge heeft voor play-off 1.

Lokeren haalt uit
Ook Lokeren mag nog dromen van de top zes. De Waaslanders veegden op Daknam de vloer aan met Westerlo. Tijdens de rust was de zaak al beklonken na doelpunten van de IJslander Alfred Finnbogason, de Franse verdediger Jérémy Taravel en de Tunesische spits Hamdi Harbaoui.

Mike Vanhamel, de vervanger van de geschorste Glenn Verbauwhede, zag er twee keer niet goed uit. Na de pauze dikte Barry Boubacar Copa van op de stip aan, 4-0. Lokeren telt na de klinkende overwinning drie punten minder dan Genk en Kortrijk. De top zes kan nog voor de bekerfinalist.

STVV geeft rode lantaarn door
Sint-Truiden profiteerde van de pandoering die Westerlo om de oren kreeg. De Limburgers geven de rode lantaarn door aan de Kempenaars na een 1-0-zege tegen Zulte Waregem. Dolly Menga, huurling van Standard, scoorde vlak voor de pauze de 1-0 op Stayen.

Perbet scoort 21ste treffer
Bergen en Beerschot maakten er een doelpuntenfestival van, 4-2. Wim De Decker en Sherjill MacDonald scoorden voor de Antwerpenaars. Tom Van Imschoot en Jérémy Perbet deden dat voor Bergen.

De Franse topschutter deed de netten twee keer trillen voor de rust, zijn negentiende en twintigste van het seizoen. Na de pauze zette Perbut de kroon op het werk met zijn 21ste doelpunt van het seizoen, 4-2.

OH Leuven en Lierse deelden aan Den Dreef de punten, 0-0. Voor de Leuvenaars en de Pallieters stond er niets meer op het spel.