Harbaoui schenkt Lokeren eerste beker

Harbaoui schenkt Lokeren eerste beker

24-03-2012 23:32

Kersten Steurbaut
BRUSSEL

KV Kortrijk of Sporting Lokeren, één van beide ploegen mocht zaterdag 24 maart 2012 met een gouden pen in de geschiedenisboeken schrijven. Het uitzicht op een eerste bekerwinst bracht twee enthousiaste teams aan de aftrap en leverde een aangename openingsfase met veel tempo, inzet en drang naar voren op.

Ernest Nfor was na dertig seconden al dicht bij de openingstreffer. De Kameroener kwam slechts enkele haarlokken te kort om een voorzet van Pablo Chavaria richting doel te knikken. Aan de overkant werd een doelpunt  van Hamdi Harbaoui terecht afgekeurd voor buitenspel.

De kaars van een aangename voetbalavond werd echter al snel gedoofd. Na wat trek- en duwwerk met Brecht Capon stuurde Jérôme Efong Nzolo De Ceulaer naar de kleedkamers. Een strenge beslissing. Voor Peter Maes al de tweede keer dat hij in een bekerfinale een speler ziet uitgesloten worden. Met KV Mechelen, tegen Racing Genk, was Jeroen Mellemans de ongelukkige.

De sfeer werd grimmiger, de sportieve temperatuur zakte onder het vriespunt. Kortrijk slaagde er ondanks de numerieke meerderheid niet in om het laken naar zich toe te trekken. De West-Vlamingen monopoliseerden wel het leer, de openingen waren schaars. Mohamed Messoudi vond er wel eentje, maar besloot flauwtjes op Copa.

In het vierde kwartier was Kortrijk nog wel drie keer gevaarlijk. Een voorzet van Messoudi verdween achter Pavlovic, een afgeweken schot van Nfor werd door Copa in hoekschop geduwd en Dalibor Veselinovic kende ene minder begenadigde avond dan in Gent. Het schot van de Serviër draaide naast.

De partij verwaterde nu helemaal en moest het vooral hebben van de spanning. Veselinovic en Jérémy Taravel kregen nog wel een kopkans, maar kregen hun pogingen niet gekadreerd.

De partij stevende af op verlengingen,maar Harbaoui besliste er anders over. Uit het niets dook de Tunesiër op voor Darren Keet. Met een subtiele stift werd de Zuid-Afrikaan het nakijken gegeven. KV Kortrijk probeerde nog, maar een West-Vlaams slotoffensief leverde niets meer op.