Hoffenheim blameert zich in DFB Pokal

18-08-2012 17:30

Trainer Markus Babbel (foto) zag zijn ploeg al na drie minuten op achterstand komen. De thuisploeg uit Berlijn ging in het eerste bedrijf vrolijk door en kon met een 3-0 voorsprong de rust in. Binnen vijftig minuten stond de 4-0 eindstand al op het bord.

Borussia Mönchengladbach won met 0-2 bij Alemannia Aachen. Luuk de Jong was bij de bevrijdende openingstreffer, twintig minuten voor tijd, belangrijk met een assist. Zijn pass werd door Juan Arango gepromoveerd tot doelpunt.  Havard Nordtveit tekende in de slotminuut voor de tweede goal.

Bayer Leverkusen, VfB Stuttgart en Borussia Dortmund maakten geen fouten. Die drie clubs boekten zaterdag ruime zeges in de eerste ronde van het Duitse bekertoernooi.