Rutten gunt Room minuten; Kalas ontbreekt
Vitesse-coach: "Maak elke week nieuwe afwegingen"

Rutten gunt Room minuten; Kalas ontbreekt

30-10-2012 14:24

Room hoeft zich niet rijk te rekenen, benadrukt Rutten. Zijn tweede basisplek in de beker op rij betekent niet dat hij automatisch alle duels in de KNVB Beker keept. "Ik maak elke week nieuwe afwegingen. Nu kies ik voor Eloy, maar het kan dat Piet Velthuizen de volgende ronde in de basis staat. Als wij die halen", zegt Rutten in gesprek met De Gelderlander.

Tegen Staphorst zal Rutten zijn 'ideale elf' waarschijnlijk grotendeels in stand houden. "Ik houd niet zo van spelers rust geven. Maar misschien stel ik wel een paar andere spelers op", geeft Rutten toe. Tomas Kalas speelt sowieso niet. De verdediger heeft al enkele weken last van 'pijntjes'.

"Hij is jong en speelt veel wedstrijden", zegt Rutten over de Chelsea-huurling. "Eerder waren het de hamstrings, tegen AZ zondag speelde zijn knie op. Dan is het verstandig hem even aan de kant te houden."

Tegenover Omroep Gelderland laat Rutten weten een scherp Vitesse te verwachten. "Je moet altijd oppassen dat je niet in een 'countertje' gaat lopen", waarschuwt de coach. "Je moet wel oppassen dat je niet de schlemiel gaat worden."

De Eredivisie-nederlaag tegen AZ, afgelopen zondag, is inmiddels verwerkt. "Voor mij is het 24 uur feesten en 24 uur rouwen. Dus ik ben weer uit de rouw en ik ga er ook vanuit dat mijn spelers daar zo in staan."