We zijn wel een punt ingelopen op PSV
Alderweireld en Van Rhijn bekijken remise iets anders

"We zijn wel een punt ingelopen op PSV"

24-02-2013 18:43
18

Wout Stravers
AMSTERDAM

Eén van de spelers die niet alleen zwart keek was Toby Alderweireld. Ja, hij baalde van het onnodige puntenverlies. "Maar we zijn wel een punt ingelopen op PSV. Daardoor hebben we nu alles weer in eigen hand."

Collega Ricardo van Rhijn zat vooral nog in de teleurstelling van de remise. Een punt ingelopen? "Zo zou je het kunnen bekijken. Maar we hadden een mooie stap kunnen maken. Dat hebben we verzuimd", zei hij.

Voor Ajax breken belangrijke dagen aan. Woensdag speelt de ploeg in de halve finale van de beker tegen AZ (thuis), zaterdag wacht de clash met FC Twente (uit). Het is erop of eronder voor de Amsterdammers. "Ik denk dat we na deze week nog meedoen", is Van Rhijn positief. "Maar de tijd om de kop te pakken begint wel te dringen."

Wie de programma’s van de titelkandidaten naast elkaar legt, komt tot de conclusie dat Ajax in ieder geval niet het makkelijkste programma heeft met uitwedstrijden tegen FC Twente, AZ en PSV voor de boeg. In de competitie waarin de kansen elke week keren, is het doen van voorspellingen linke business.