Bordeaux wint bekerfinale dankzij late treffer
Evian moet in slotfase buigen voor Bordeaux

31-05-2013 23:00
1

Bordeaux was in de eerste helft de betere ploeg. Vlak voor rust werd het overwicht uitgedrukt in een doelpunt. Cheick Diabaté rondde na voorbereidend werk van Mariano koeltjes af.

Evian beet na rust meer van zich af. Yannick Sagbo maakte na 51 minuten via een intkker gelijk., nadat  Diabaté even eerder een penalty had gemist. Henri Saivet (foto) zette Bordeaux twee minuten later opnieuw op voorsprong.

Brice Dja Djedjé bracht Evian twintig minuten voor tijd voor de tweede keer op gelijke hoogte. Met nog een minuut op de klok en een verlenging in zicht tekende Diabaté toch nog voor de 3-2.

Voor Bordeaux is de bekerwinst de vierde in de historie. Eerder legde het in 1941, 1986 en 1987 beslag op de Coupe de Franse.