Belgen eisen zes duels voor 'horrortackelaar'
Ruytinx is uitzonderingsgeval vanwege ongepast gedrag

Belgen eisen zes duels voor 'horrortackelaar'

17-12-2013 17:12
5

Ruytinx voerde onlangs een ongelooflijk harde charge uit op Carcela-Gonzalez, die daar gescheurde enkelbanden aan overhield. Het slachtoffer reageerde woest en deelde na de tackle een vuistslag uit. Daar werd hij al voor vier duels voor geschorst.

De 33-jarige Ruytinx, die naar verluidt de hele wedstrijd aan het zieken was, kreeg tijdens de wedstrijd al een gele kaart. Normaal gesproken is vervolging dan niet meer mogelijk, maar vanwege het 'ongepaste gedrag' maakt de Belgische bond nu een uitzondering. 

De aanvaller was de afgelopen weken het mikpunt van de Belgische media. "Ik heb enorm veel spijt en wil benadrukken dat het niet opzettelijk was", zo reageerde hij al. "Ik heb geprobeerd met Carcela te praten, maar dat wilde hij niet. We zullen elkaar nog opzoeken als de mediastorm is gaan liggen."

"Maar als mijn vrouw dreigtelefoontjes ontvangt, zijn de media ook in de fout gegaan. Het lijkt wel alsof ik een moord gepleegd heb. Mij mogen ze persoonlijk aanvallen, maar als ze aan mijn vrouw en kinderen komen, stopt het voor mij. Ik hoop deze zwarte pagina zo snel mogelijk om te slaan."