FC Twente wil niet doemdenken: 'Aan ons om dat buiten de deur te houden'
Jansen richt zich niet op play-offs, maar op tweede plaats

FC Twente wil niet doemdenken: 'Aan ons om dat buiten de deur te houden'

04-04-2014 15:35
2

FC Twente neemt het zaterdag in het Rat Verlegh Stadion op tegen NAC Breda en wil zich herstellen van twee slechte beurten. Na de nederlaag tegen Ajax werd midweeks gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag (1-1).

Donderdag richtte de selectie van trainer Michel Jansen de blik direct op de wedstrijd in Breda. "We hebben een fantastische uitdaging", aldus de trainer op de clubsite. "Met nog vier wedstrijden te gaan staan we op een derde plaats en hebben we alle uitzichten op Europees voetbal. Waarbij het behalen van de tweede plaats zeker niet onmogelijk is."

Aan het spelen van play-offs wil Jansen nog niet denken, al wordt hij vaak geconfronteerd met dat mogelijke scenario. "Het is aan ons om dat buiten de deur te houden, maar als die vraag elke keer opnieuw gesteld wordt is dat moeilijk. De vergelijking met voorgaande seizoenen gaat volledig mank. Vorig seizoen werd het verval veel eerder ingezet, bovendien hebben we een andere spelersgroep. De meeste spelers hebben de laatste twee seizoenen niet meegemaakt."

De directe rode kaart van Luc Castaignos tegen ADO leverde de spits niet alleen een schorsing van twee wedstrijden op. "De actie van Luc was dom en hem is een boete opgelegd. Het bedrag zal niet in de spelerspot worden gestopt, maar gaat naar een goed doel. Dat idee kwam van hemzelf."

Naast de geschorste Castaignos is ook Rasmus Bengtsson geschorst. Roberto Rosales en Shardach Eghan zijn geblesseerd en missen de wedstrijd in Breda.