Van der Vaart en HSV overleven zware degradatiestrijd in Fürth
Thuisploeg laat op valreep cruciale treffer liggen

18-05-2014 18:53

Hamburger SV is ook volgend seizoen te bewonderen in de Duitse Bundesliga. Het team van aanvoerder Rafael van der Vaart had na de doelpuntloze heenwedstrijd voldoende aan een 1-1 gelijkspel bij Greuther Fürth.

Van der Vaart leverde een positieve bijdrage aan het cruciale uitdoelpunt van HSV. Uit zijn hoekschop zorgde Pierre-Michel Lasogga in de veertiende minuut voor de 0-1. Greuther Fürth hield zich verder prima staande tegenover de zeer geroutineerde Bundesliga-club, maar slaagde er niet in om Jaroslav Drobný (ex-ADO Den Haag) daadwerkelijk te testen.

Na rust dreigde het doemscenario echter toch voor de nummer zestien van de hoogste Duitse divisie. Stephan Fürstner nam de gelijkmaker voor zijn rekening en bracht Greuther Fürth op één doelpunt van promotie. In de slotfase kreeg de thuisploeg twee uitstekende mogelijkheden om de wedstrijd daadwerkelijk te winnen.

Bij de eerste mogelijkheid verspeelde Greuther Fürth de bal knullig binnen het strafschopgebied, even later eindigde een kopbal net over de lat bij HSV. Van der Vaart was toen al gewisseld. De Oranje-international zag zijn elftal de laatste stormloop overleven en lijfsbehoud zodoende veiligstellen.