De Tien: transfervrije topspelers in Europa
Voetballers gratis af te halen

De Tien: transfervrije topspelers in Europa

29-05-2014 10:10
2

Het seizoen 2013/2014 is ten einde en de clubs over de gehele wereld gaan weer naarstig op zoek naar versterkingen voor de start van de nieuwe competitie. Spelers die een transfervrije status bezitten kunnen steevast rekenen op veel belangstelling, VoetbalPrimeur zet tien 'grote' namen op een rij die voor geïnteresseerde clubs gratis af te halen zijn.

10. Sebastian Larsson (Sunderland)
De 28-jarige Zweedse middenvelder wist zich dit seizoen na een goede eindspurt te handhaven in de hoogste afdeling van het Engelse voetbal met Sunderland. In 2011 kwam hij transfervrij over van Birmingham City. Recent werd hij in verband gebracht met een mogelijke overstap naar Borussia Mönchengladbach.



9. Juan Vargas (Fiorentina)
De uit Peru afkomstige Vargas maakte in 2008 de overstap van Catania naar Fiorentina. Het voorgaande seizoen kwam de dertigjarige middenvelder tot 31 officiële wedstrijden in dienst van zijn werkgever.



8. Urby Emanuelsson (AC Milan)
Op nummer acht in de lijst vinden we de enige Nederlandse 'topper' die komend seizoen kan verkassen naar een nieuwe club met gebruikmaking van zijn transfervrije status. De vleugelspeler werd in 2011 door de Italiaanse club overgenomen van Ajax. Bij AC Milan wist hij zich niet op te werken tot een vaste basiskracht.



7. Alex (Paris Saint-Germain)
Paris Saint-Germain besloot het aflopende contract van Alex niet te verlengen. Dit mede door de komst van David Luiz van Chelsea. In 2012 had de Franse topclub nog een bedrag van dertien miljoen euro over om de Braziliaan over te nemen van de voornoemde Engelse club. In het seizoen 2013/2014 kwam de oud-speler van PSV tot 42 officiële wedstrijden voor Paris Saint-Germain.



6. Caner Erkin (Fenerbahçe)
Bayern München is een van de clubs die recent in verband werden gebracht met de vleugelverdediger van Fenerbahçe. De 25-jarige international van Turkije maakte in 2010 de overstap van CSKA Moskou naar zijn huidige werkgever. Destijds moest de club een transfersom overmaken van twee miljoen euro voor Erkin.



5. Andrea Pirlo (Juventus)
De 34-jarige middenvelder van Juventus maakte recent bekend zijn imposante loopbaan komend seizoen te vervolgen. Andere clubs hopen gebruik te kunnen maken van de naderende transfervrije status van Il Professore, maar de verwachting is dat ze achter het net zullen vissen. Juventus hoopt zijn sterkhouder voor nog eens twee jaar vast te leggen.



4. Samuel Eto'o (Chelsea)
Kameroen zal waarschijnlijk met een zeer gemotiveerde Eto'o aan de aftrap verschijnen tijdens het WK in Brazilië. De ervaren aanvaller (33) is op zoek naar een nieuwe werkgever nadat Chelsea aangaf niet verder te willen. Manager José Mourinho en de routinier zijn zeker geen vrienden meer nadat eerstgenoemde in de media liet weten te twijfelen aan de door de aanvaller opgegeven leeftijd.



3. Bafetimbi Gomis (Olympique Lyon)
In het seizoen 2013/2014 was de centrumspits goed voor acht treffers in 49 officiële wedstrijden in dienst van Olympique Lyon. In 2009 maakte hij voor een transfersom van acht miljoen euro de overstap van Saint-Etienne naar zijn huidige werkgever.



2. Diego (Atletico Madrid)
De Braziliaan ondertekende in januari 2014 een contract tot het einde van het seizoen bij Atlético Madrid. Hij kwam destijds over van het Duitse VfL Wolfsburg. Vanaf 30 juni is Diego vrij om te gaan nadat hij dit seizoen negentien wedstrijden speelde in het shirt van zijn Spaanse werkgever.



1. Jérémy Ménez (Paris Saint-Germain)
De rechtsbuiten van Paris Saint-Germain kon zijn aflopende overeenkomst verlengen met zijn huidige werkgever, maar was niet tevreden over de aanbieding. Ménez kwam dit seizoen in totaal tot 26 officiële wedstrijden in dienst van zijn Franse werkgever, hierin wist hij slechts drie keer het net van de tegenstander te vinden. In 2011 kwam hij over van AS Roma.



Welke van deze spelers zou jij direct vastleggen?