'Galatasaray wil Liverpool en Fiorentina aftroeven in strijd om verdediger'
Talent heeft doorlopend contract tot medio 2017

'Galatasaray wil Liverpool en Fiorentina aftroeven in strijd om verdediger'

29-05-2014 19:08

Roberto Mancini heeft er veel voor over om Eder Balanta toe te kunnen voegen aan de selectie van Galatasaray. De Italiaanse manager heeft de verdediger van River Plate bovenaan zijn verlanglijstje zijn, maar moet in de strijd om zijn handtekening concurreren met onder andere Liverpool en Fiorentina, meldt Turkish Football.

De 21-jarige Colombiaan maakte dit seizoen een zeer sterke indruk in dienst van River Plate waardoor interesse uit Europa niet uit kon blijven. Balanta speelde tot dusver slechts één interland voor zijn geboorteland. Hij kwam tijdens de voorgaande competitie tot 33 wedstrijden.

Rodolfo D’Onofrio is zich er van bewust dat er interesse is in het talent, maar sluit niet uit dat Balanta ook komend seizoen het shirt nog zal dragen van River Plate. "We hebben nog geen akkoord bereikt met een club als het gaat om Balanta. We willen hem hier houden. Als iemand hem toch over wil nemen zal men daar een groot bedrag voor moeten betalen."

Volgens de berichtgeving heeft Balanta een clausule in zijn contract staan waardoor hij voor een transfersom van 14,7 miljoen euro mag vertrekken bij zijn huidige werkgever. De verdediger heeft een doorlopend contract tot medio 2017.