Prijskaartje deert duurste verdediger ooit niet: Cijfertjes, niet mijn afdeling
"Ik mag niet klagen. Dit is een enorme kans en ik ga proberen ervan te genieten"

Prijskaartje deert duurste verdediger ooit niet: "Cijfertjes, niet mijn afdeling"

30-05-2014 23:13
1

David Luiz maakt na het WK de overstap van Chelsea naar Paris Saint-Germain. De Braziliaanse verdediger wordt in één klap de duurste verdediger ooit. Hij kost de Franse club zo'n vijftig miljoen euro.

"Dit is een nieuwe fase, een nieuw project, een nieuw land, een nieuwe taal. Ik heb een mooie tijd gehad bij Chelsea, waar ik veel titels gewonnen heb, maar het einde van de cyclus is aangebroken", zei Luiz vrijdag tijdens een persconferentie. "Ik begin in Parijs aan een nieuw avontuur. Mijn transfer zal worden aangekondigd op het moment dat de transferperiode opent, maar ik kan zeggen dat alles ondertekend is en dat ik erg blij ben. Ik heb zelfs al een beetje Frans geleerd."

Luiz wordt na zijn transfer de duurste verdediger ter wereld. De som van vijftig miljoen euro zit Luiz niet dwars. "Mijn prijskaartje? Ik ben niet degene die daarover beslist. Ik probeer mijn best te doen op het veld, goed werk te verrichten. Cijfers en getallen, dat is niet mijn afdeling", zegt Luiz, die zich een bevoorrecht mens noemt. "Ik heb bij grote clubs gespeeld, clubs in wereldsteden. Parijs is nog groter. Ik mag niet klagen. Dit is een enorme kans en ik ga proberen ervan te genieten."

"Hij is een groot leider. Soms serieus, soms chagrijnig"
"Ik wil de echte David Luiz, mijn ware persoonlijkheid, tonen", gaat de Braziliaan verder. In Parijs zal hij een duo vormen met zijn teamgenoot bij de Braziliaanse nationale ploeg, Thiago Silva. "Een geweldige vriend, een geweldige speler. Vanaf de eerste keer dat ik hem sprak bij de nationale selectie gaan we heel goed met elkaar om. Thiago is een geweldig persoon en dat maakt me blij. We zijn nooit rivalen geweest."

"Hij is een groot leider. Soms serieus, soms chagrijnig, maar we zeggen altijd dingen op een heel natuurlijk manier tegen elkaar. Dat geeft me vertrouwen. Thiago heeft dezelfde principes als ik. De Braziliaanse selectie en PSG hebben twee spelers die hun uiterste best zullen doen", aldus Luiz, die door velen neergezet wordt als een grappenmaker. "In het leven is er tijd voor alles. Er zijn momenten om grappen te maken en er zijn momenten om serieus te zijn."