Oranje onthaald door gastvrij Flamengo: Welkom in ons huis
Van Gaal hoopt op steun Flamengo-supporters

Oranje onthaald door gastvrij Flamengo: "Welkom in ons huis"

06-06-2014 22:53
2

Bondscoach Louis van Gaal hoopt dat de enorme supportersschare van Flamengo tijdens het WK niet alleen Brazilië zal steunen, maar ook het Nederlands elftal. Oranje is tijdens het toernooi te gast op het trainingscomplex van de populairste club van het Zuid-Amerikaanse land, die naar schatting zo'n 45 miljoen aanhangers heeft. "Ik hoop dat al die fans ook achter Oranje gaan staan", zei Van Gaal vrijdag.

De vicevoorzitter van Flamengo had Oranje even daarvoor welkom geheten op het prachtige complex van de club in Rio de Janeiro. "We zijn er voor jullie", zei hij tegen Van Gaal. "Ik weet zeker dat jullie gaan houden van onze club, onze fans en onze historie. Welkom in ons huis. Vanaf nu is dit huis ook van Oranje."

Met hulp van de KNVB is het trainingscomplex de afgelopen tijd flink opgeknapt. Van Gaal: "Ik was hier anderhalf jaar geleden ook. Als je ziet hoe het veld er toen bij lag en nu, dan is dat fantastisch. Datzelfde geldt voor de kleedkamers en de gym. We hebben natuurlijk zelf een steentje bijgedragen, maar zij moeten ook wel meewerken en dat hebben ze geweldig gedaan."