Muzikale oud-NEC'er verruilt landskampioen voor oudste club van Bulgarije
'Priester' komt tweejarig contract overeen met middenmoter uit Sofia

Muzikale oud-NEC'er verruilt landskampioen voor oudste club van Bulgarije

18-06-2014 00:24

Mitchell Burgzorg is vertrokken bij de Bulgaarse landskampioen Ludogorets Razgrad. De 26-jarige rechterflankspeler is een tweejarig contract overeengekomen met Slavia Sofia.

De oud-speler van onder meer NEC Nijmegen, Almere City FC en HFC Haarlem, die zijn jeugdopleiding doorliep bij Ajax, kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Ludogorets. Met de club werd hij twee keer kampioen van Bulgarije, won hij één keer de nationale beker en een keer de Bulgaarse Super Cup. Afgelopen seizoen was de Bulgaarse kampioen in de Europa League-groepsfase nog twee keer te sterk voor PSV.

Burgzorg, als hiphopartiest beter bekend als 'Priester', kwam tijdens de succesvolle voetbaljaargang van Ludogorets tot twaalf competitiewedstrijden. Slavia Sofia maakt nu middels de officiële kanalen bekend dat Burgzorg de komende twee seizoenen in het shirt van De Witten zal spelen. De club uit de hoofdstad staat te boek als de oudste profclub van Bulgarije. Slavia Sofia, zevenvoudig kampioen van het land, eindigde afgelopen seizoen op een negende plek in de reguliere competitie.