De Tien: beste spelers van de tweede WK-wedstrijdronde
Van Valencia tot Johnson

De Tien: beste spelers van de tweede WK-wedstrijdronde

23-06-2014 10:10
2

De tweede speelronde in de groepsfase zit erop. Maandagavond begint de laatste, beslissende speelronde met de groepen A en B. Dat gebeurt niet voordat we de beste spelers van de tweede wedstrijdronde hebben benoemd.

 

We rangschikken de tien kandidaten, waarna jij als bezoeker het laatste woord hebt en via de poll kan kiezen op de beste speler.

Enner Valencia (Ecuador)
Met twee treffers tegen Honduras (1-2) zorgde Valencia er hoogstpersoonlijk voor dat Ecuador uitstekende papieren heeft voor de achtste finale. Deze spits van het Mexicaanse Pachuca kan zich na het WK opmaken voor een mooie transfer.

Tim Cahill (Australië)
Alleen al door die wonderschone treffer tegen Nederland verdient Cahill een plekje in deze lijst. De aanvalsleider van de Aussies speelde uitstekend tegen Oranje, maar zag het goede spel niet beloond worden met punt(en).

Andre Ayew (Ghana)
Ghana speelde tegen Duitsland (2-2) echt als een team, maar als we er dan toch iemand moeten uitkiezen is het Ayew, de man van de snelle 1-1. De aanvaller van Olympique Marseille zweepte behalve het publiek ook zijn ploeg op.

Luis Suarez (Uruguay)
Een maand afwezig geweest en dan direct zo’n belangrijke wedstrijd beslissen. Suarez deed het tegen Engeland (1-2). Twee wonderschone treffers zorgden uiteindelijk voor de WK-uitschakeling van The Three Lions.

Memphis Depay (Nederland)
Je WK-debuut maken, een assist geven en voor de winnende treffer zorgen. Dan verdien je een plek bij de beste tien spelers uit speelronde twee. Depay maakte het verschil tegen Australië (2-3).

Karim Benzema (Frankrijk)
Als dit zo doorgaat, wordt ’t het WK van Benzema. Na twee duels staat hij al op drie treffers en hij bereidde tegen Zwitserland (5-2) ook nog eens twee doelpunten voor. Als Björn Kuipers twee seconden later op z’n fluit had geblazen, had Benzema er zelfs een treffer bij gehad.

Guillermo Ochoa (Mexico)
Het lijkt alweer even geleden, maar Brazilië-Mexico (0-0) was de eerste wedstrijd van de tweede wedstrijdronde. De doelman van de Mexicanen schitterde op onnavolgbare wijze tegen de Seleçao.

Islam Slimani (Algerije)
Een van de verrassingen deze ronde was Algerije. De Noord-Afrikanen rekenden gedecideerd af met Zuid-Korea (2-4) en hebben uitstekende papieren om de achtste finale te bereiken. Met een doelpunt en een assist was Slimani een van de uitblinkers.

Eduardo Vargas (Chili)
Was de maker van de werkelijk schitterende eerste treffer tegen Spanje. Veel wordt gesproken over Arturo Vidal en Alexis Sanchez, maar Vargas speelt dit WK geweldig. Dat liet zich in de aanloop naar het WK, met drie treffers in twee oefenwedstrijden, al voorspellen.

Fabian Johnson (VS)
De rechtsback van de Verenigde Staten die maar bleef gaan tegen Portugal. Wat een energie, wat een snelheid. Cristiano Ronaldo houdt niet van meeverdedigen, maar Johnson maakte daar ook wel uitstekend gebruik van.