In het kort: Ajax oefent tegen Denen, WK zit erop voor Duitse back

In het kort: Ajax oefent tegen Denen, WK zit erop voor Duitse back

01-07-2014 19:24
4

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Aalborg BK oefentegenstander voor Ajax
Ajax speelt op zaterdag 12 juli een oefenwedstrijd tegen Aalborg BK. De Deense club is op het veld van de Rijnsburgse Boys de tegenstander van de Amsterdamse landskampioen. Een week later speelt Ajax ook een oefenwedstrijd tegen het Spaanse Real Sociedad.

WK zit erop voor Duitse back

Het Duitse voetbalteam kan bij het WK voetbal in Brazilië geen beroep meer doen op Shkodran Mustafi. De verdediger van Sampdoria heeft een spiertje in zijn rechterbovenbeen gescheurd in de achtste finale tegen Algerije. De 'Mannschaft' won het duel uiterst moeizaam in de verlenging en treft in de kwartfinales Frankrijk. Mustafi maakte zijn WK-debuut tegen Algerije. Hij verving de zieke Mats Hummels. In de zeventigste minuut viel hij geblesseerd uit. Hij is zeker twee tot drie weken niet inzetbaar.

Heracles gelooft in Vujicevic
Heracles Almelo beschikt ook de komende twee seizoenen over Dario Vujicevic. De 24-jarige middenvelder is een nieuw contract overeengekomen met de club. Wegens blessures hebben de fans van Heracles nog niet veel van de oud-speler van FC Twente kunnen zien. "We gaan er allemaal keihard aan werken om Dario weer fit te krijgen. Hij is een goede speler die voor ons zeker van waarde kan zijn. Prioriteit één is nu volledig fit worden", zegt directeur Nico-Jan Hoogma op de officiële website van de club.

Celta versterkt zich met Barça-verdediger
Sergi Gomez verruilt FC Barcelona voor Celta de Vigo. De 22-jarige verdediger maakte afgelopen seizoen indruk in het tweede elftal van de Catalaanse club. Celta kwam met Gomez een driejarig contract overeen. De verdediger mocht één keer aantreden in de hoofdmacht van FC Barcelona. In totaal speelde Gomez acht jaar bij de Spaanse nummer twee van het afgelopen seizoen.

FC Dordrecht test speler van FC Utrecht
FC Dordrecht bekijkt de komende periode of Elroy Pappot een versterking is. De speler van FC Utrecht is op proef bij de promovendus, laat de club uit de Domstad weten via Twitter. Pappot maakte in februari 2013 zijn debuut in de hoofdmacht van FC Utrecht. In totaal mocht de 21-jarige middenvelder vijf kaar aantreden in het eerste elftal van de Eredivisie-club.

Grieken zien af van WK-premie
De Griekse voetballers zien af van de premie die ze in het vooruitzicht was gesteld voor hun prestaties op het WK voetbal in Brazilië. De internationals hebben in een brief aan premier Antonis Samaras verzocht het geld te besteden aan de bouw van een nieuw trainingscentrum voor de nationale ploeg. Griekenland doorstond de groepsfase, maar verloor in de achtste finales na strafschoppen van Costa Rica. Premier Samaras verklaarde na de uitschakeling dat hij 'trots' was op de spelers van Griekenland. Volgens vice-premier Yannis Andrianos heeft de premier ook heel positief gereageerd op het bijzondere verzoek van de spelers. "De staat zal alles in het werk stellen om de nationale ploeg een waardevolle infrastructuur te bieden", luidde zijn verklaring.

Keshi zwaait af: 'Vrienden, het was een mooie tijd'
Stephen Keshi stopt als bondscoach van Nigeria. Zijn vertrek komt enkele uren na het verlies van Nigeria op het WK voetbal in Brazilië. Nigeria werd met 2-0 in de achtste finales uitgeschakeld door Frankrijk. De bondscoach liet dinsdag op Twitter weten: 'Vrienden, het was een mooie tijd en ik heb van elk moment genoten. Het was een eer om de SuperEagles te coachen. Het is echter tijd om ermee te stoppen'. Nigeria wist onder leiding van Keshi in 2013 de Africa Cup binnen te halen.

FIFA beboet Algerijnse laserpennen
De Algerijnse voetbalbond heeft op het WK van de FIFA een boete van ruim veertigduizend euro opgelegd gekregen. In het duel met Rusland hadden fans van Algerije laserstralen op spelers gericht. Vooral de doelman van de tegenstander zou hierdoor zijn gehinderd. Ook stak de Afrikaanse aanhang vuurwerk af, hetgeen door de FIFA in de straf eveneens werd meegenomen.