Moniz haalt 'verloren zoon' naar München: Leonardo herenigd met vaderfiguur
Oud-speler van Feyenoord en Ajax kiest voor club uit 2. Bundesliga

Moniz haalt 'verloren zoon' naar München: Leonardo herenigd met vaderfiguur

17-07-2014 13:20
3

Ricardo Moniz krijgt maar geen genoeg van Leonardo. De trainer, sinds enkele weken actief bij 1860 München, gaat opnieuw in zee met de voormalig speler van Feyenoord en Ajax. Leonardo tekende donderdag een contract voor één jaar in München.

De 31-jarige Leonardo kwam de afgelopen seizoenen uit voor het Hongaarse Ferencvaros. Onlangs besloot de Braziliaan verrassend zijn contract bij de club te ontbinden. Nu komt de ware reden achter die beslissing bovendrijven. 1860 München meldt op de officiële website dat de hereniging van Moniz en Leonardo een feit is. De trainer en speler houden er al jaren een uitstekende relatie op na.

Moniz werkte eerder met Leonardo bij Feyenoord, Red Bull Salzburg en Ferencvaros. De coach, die na een kampioenschap met Red Bull Salzburg naar Hongarije vertrok, werd afgelopen seizoen plotseling ontslagen door Ferencvaros. Inmiddels heeft Moniz in 1860 München een nieuwe werkgever gevonden. Ook in Duitsland gaat de coach nu samenwerken met Leonardo.

"Ik ken Leonardo zeer goed", zegt Moniz op de website van de club. "Hij kan in de spits spelen, maar ook op de flanken. Hij is een speler die een overtalsituatie kan creëren. Daarmee past hij heel goed in het profiel van 1860 München." Leonardo zelf kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur. "Ik kan me helemaal identificeren met de doelen van de club en zal alles geven om hier zo succesvol mogelijk te zijn."