Messi en Ronaldo zijn freaks, je kunt je beter laten inspireren door Müller

"Messi en Ronaldo zijn freaks, je kunt je beter laten inspireren door Müller"

Thierry Henry roept kinderen op om zich vooral niet te laten inspireren door Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Veel beter kunnen jeugdige voetballers een voorbeeld nemen aan Franck Ribéry en Thomas Müller.

Ronaldo en Messi zijn al jaren van de buitencategorie. Volgens Henry is het ondenkbaar dat er ooit nog twee voetballers opstaan met dezelfde kwaliteiten. Kinderen die dromen van een bestaan als profvoetballer kunnen in de ogen van de Fransman van New York Red Bulls veel beter naar Bayern München-spelers Franck Ribéry en Thomas Müller kijken. Totaalvoetballers en de perfecte uithangborden van het hedendaagse voetbal, vindt de Fransman.

"Overstapjes, trucjes, dat is niet het spel", zegt Henry op een persconferentie. "Het spel is wat Thomas Müller laat zien op het veld. Als ik een zoon zou hebben die voetbal speelt, zou ik tegen hem zeggen dat hij moet kijken naar wat Ribéry en Müller laten zien. Wat Ronaldo en Messi doen, zij zijn gewoon freaks. Probeer die gasten niet te kopiëren. Je kunt je beter laten inspireren door Ribéry en door Müller."

"Wat Müller liet zien tijdens het WK, daar praten mensen niet over. Maar dat zouden ze wel moeten doen. Hij speelt het spelletje op de juiste manier: hij verdedigt, hij valt aan, hij controleert de bal wanneer hij deze moet controleren en speelt de bal terug wanneer hij de bal terug moet spelen. En wanneer hij moet afronden, rondt hij af. Hij doet niet aan overstapjes, maar wanneer hij moet presteren doet hij dat ook. Hij doet wat het spel van hem vraagt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s