De Jong kritisch: We moeten leren zo'n wedstrijd dood te maken
Spits wel tevreden over eigen inbreng

De Jong kritisch: "We moeten leren zo'n wedstrijd dood te maken"

07-08-2014 23:01
1

Luuk de Jong maakte donderdag in zijn tweede officiële wedstrijd voor PSV alweer zijn tweede doelpunt. De spits was dan ook redelijk tevreden over zijn eigen inbreng, maar baalde van de teamprestatie tegen het toch zwakke Sankt Pölten.

PSV won met slechts 2-3 van de nummer vijf van de Oostenrijkse tweede klasse en De Jong zag op het veld al snel waar het mis ging, vertelde hij na afloop voor de camera van Omroep Brabant. "Het is het belangrijkst dat we door zijn. We hadden ook al wel verwacht dat we door zouden gaan, maar ik denk dat we het op sommige momenten beter hadden moeten uitspelen. We hadden hen nooit die goals cadeau mogen geven. Bij die eerste goal glijdt Zoet uit, dat kan nog een keer gebeuren, maar we hadden het veel slimmer moeten uitspelen."

Dat Sankt Pölten PSV bij vlagen overklaste, kan volgens De Jong echt niet. "We hebben het zelf niet goed uitgespeeld, zoals ik al zei. We zochten te snel de bal naar voren, in plaats van soms even de rust te houden. We moeten leren zo'n wedstrijd dood te maken en zo'n tegenstander niet de ruimte te geven voor hun eigen spel."

"Over mijn eigen spel ben ik wel tevreden. Het kan natuurlijk altijd beter, maar we zijn mensen en het is nooit perfect. Ik heb weer een goal gemaakt en had nog een tweede moeten maken op het eind, maar de bal glipte door het effect onder me door", besloot de voor 5,5 miljoen euro van Borussia Mönchengladbach overgekomen spits.