Willem II-routinier: Op de training word ik soms al ouwe of opa genoemd
"Het begon toch weer te kriebelen"

Willem II-routinier: "Op de training word ik soms al ouwe of opa genoemd"

08-08-2014 11:55

Tim Cornelisse moet als ervaren speler er mede voor gaan zorgen dat Willem II in de Eredivisie blijft. De rechtsback speelde al ruim 404 Eredivisie-wedstrijden en dat is het meeste van iedereen in de Nederlandse competitie. Dat deed Cornelisse in het shirt van RKC Waalwijk, Vitesse, FC Utrecht, FC Twente en Willem II.

"Ik wist het eigenlijk niet", vertelt de verdediger aan Voetbal International. "Het staat wel mooi. Ik ben er wel een beetje trots op. Al moet je bij het behalen van zo'n aantal natuurlijk ook wel wat geluk hebben. Ik heb ooit maar één echte blessure gehad. Bij Utrecht brak ik mijn knieschijf, maar verder heb ik over mijn fysieke gesteldheid niet te klagen gehad."

Cornelisse was eigenlijk van plan om te stoppen. "Maar het begon toch weer te kriebelen. Na de contractverlenging heb ik de cursus oefenmeester 3 maar afgezegd. Je weet het nooit, maar zoals ik het nu zie wordt dit wel mijn laatste jaar. Op de training word ik soms al ouwe of opa genoemd. Ik zie daar de humor wel van in."

De doelstelling in Tilburg is handhaving. "Als dat lukt is dat een hele prestatie. Hoe? Dat maakt eigenlijk niet zo veel uit. Ik ben in ieder geval wel heel blij dat de voorbereiding, niet mijn favoriete periode van het seizoen, erop zit. Al die oefenwedstrijdjes, ik weet na al die jaren wel hoe het werkt. Heerlijk dat we nu weer ergens om gaan spelen."