Oud-speler Telstar tekent contract bij voormalig Europa Cup-winnaar
Middenvelder op weg naar poulefase Champions League

Oud-speler Telstar tekent contract bij voormalig Europa Cup-winnaar

13-08-2014 18:49
1

Nicandro Breeveld is komend seizoen mogelijk te bewonderen in de poulefase van de Champions League. De oud-speler van onder andere Telstar ondertekende recent een contract bij de Roemeense topclub Steaua Boekarest dat zich wist te plaatsen voor de play-offs van het kampioenenbal.

"Er was al twee maanden geleden contact tussen mijn club Pandurii Targu Jiu en Steaua Boekarest. Het heeft uiteindelijk twee maanden geduurd voordat men een akkoord wist te bereiken over een transfer", aldus Breeveld tegenover VoetbalPrimeur.

De middenvelder had niet veel tijd nodig om te beslissen over een transfer naar de grootste club van Roemenië. "Nee, ik had weinig bedenktijd nodig. Het is natuurlijk een club met een geweldige historie en het voorgaande seizoen werden ze kampioen van Roemenië."

In het seizoen 2011/2012 arriveerde Breeveld in Roemenië om te gaan spelen voor Gaz Metian Medias. Na twee jaar maakte hij de overstap naar Pandurii Targu Jiu.

Steaua Boekarest wist in 1986 beslag te leggen op de Europa Cup 1, de voorloper van de Champions League. De club mocht zich tot dusver 24 keer kampioen noemen van Roemenië.