De buitenwacht noemt Mahi het grootste talent van de Jupiler League

"De buitenwacht noemt Mahi het grootste talent van de Jupiler League"

Gepubliceerd: vrijdag 22 augustus 2014 om 10:55vr 22-08-2014 om 10:55

Met Mimoun Mahi heeft FC Groningen één van de twee open vacatures ingevuld. De linksbuiten wordt door kenners gezien als een groot talent en trainer Erwin van de Looi is dan ook blij dat zijn club erin is geslaagd de aanvaller binnen te hengelen.

"Dit was het juiste moment om toe te slaan", reageert de coach in het Algemeen Dagblad. "We zochten nog naar twee vleugelaanvallers. Minimaal één van hen moest een talent zijn. Mimoun past perfect in dat plaatje. Hij is een jongen met veel mogelijkheden, maar we geven hem de tijd om zich aan te passen."

Mahi (20) wordt vrijdag medisch gekeurd, nadat Sparta en Groningen donderdag al tot een akkoord kwamen. 's Middags stelt de club hem aan de pers voor en tekent hij een meerjarig contract bij de noorderlingen, waar hij op de plek van Filip Kostic kan gaan spelen. De linksbuiten vertrok voor zes miljoen euro naar VfB Stuttgart.

"We zien hem niet als de opvolger van Kostic, maar als een zeer interessant talent, dat zich bij ons kan doorontwikkelen", zegt Van de Looi echter. "De buitenwacht noemt hem het grootste talent van de Jupiler League, maar Mimoun krijgt de tijd om zich te ontwikkelen."

Mahi's trainer bij Sparta, Gert Kruys, denkt dat zijn instelling ervoor zal zorgen dat de stap hogerop goed uitpakt. "Mimoun heeft het geluk dat Groningen, naast Jarchinio Antonia, niet veel specifieke buitenspelers heeft. Ik denk dus dat hij veel zal spelen. Mimoun heeft temperament, maar gaat elke dag als de brandweer. Zijn instelling is gewoon heel goed. Ik ben ervan overtuigd dat hij zal slagen bij Groningen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws