Robben zette 'minigedachte' over stoppen snel uit zijn hoofd: Ik heb me geërgerd
"Ik droom ervan om alle dingen bij elkaar te zoeken en een klein privémuseum te bouwen"

Robben zette 'minigedachte' over stoppen snel uit zijn hoofd: "Ik heb me geërgerd"

26-09-2014 10:18
2

Drie jaar lang viel Arjen Robben bij Bayern München van de ene in de andere blessure. Het dreef de beweeglijke aanvaller tot wanhoop. Robben zag het zelfs zo somber in dat hij op een bepaald moment kort dacht aan stoppen.

Robben poetste het idee na een milliseconde uit zijn gedachte en richtte zich op fit worden. De ultieme beloning voor zijn doorzettingsvermogen volgde in 2013 toen Robben namens Bayern in de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund de winnende treffer aantekende. Met de bal van de finale van het miljoenenbal in Londen heeft Robben nog grote plannen, vertelt hij in Bild. In gesprek met het Duitse medium staat hij ook stil bij zijn donkerste periode.

In de herfst van 2011 zag Robben het even niet meer zitten. "Er was een kleine periode waarin ik mezelf afgevraagd heb of er ook een leven zonder voetbal zou zijn. Ik heb er een minigedachte aan verspild doordat ik geïrriteerd was door mijn schaambeenontsteking. Niemand wist precies hoe lang het zou duren. Ik heb me geërgerd aan mijn lichaam", geeft Robben toe.

Een serieuze optie om zijn carrière voortijdig te beëindigen is het eigenlijk nooit geweest voor Robben. "Daarvoor heb ik het voetbal teveel lief gehad, en ik houd nog steeds van de sport", zegt de dertigjarige Robben, die na zijn actieve loopbaan het liefst een klein privémuseum wil opzetten. "Ik droom ervan om alle dingen bij elkaar te zoeken en een klein privémuseum te bouwen", aldus Robben, die alle shirts, schoenen en ballen met een verhaal onder één dak wil verzamelen.