Van der Sar: Je kunt vaststellen dat hij fantastische prestaties heeft geleverd

Van der Sar: "Je kunt vaststellen dat hij fantastische prestaties heeft geleverd"

Gepubliceerd: vrijdag 24 oktober 2014 om 08:35vr 24-10-2014 om 08:35

Edwin van der Sar is onder de indruk van de prestaties van Thibaut Courtois. De huidige Ajax-directeur sluit niet uit dat de Chelsea-doelman de beste sluitpost ter wereld wordt.

Courtois is sinds dit seizoen de eerste doelman van Chelsea, wat ervoor zorgde dat Petr Cech genoegen moet nemen met een plaats op de reservebank. "Als je ziet wat hij nú al heeft bereikt, kun je alleen maar vaststellen dat hij fantastische prestaties heeft geleverd", aldus Van der Sar tegenover Het Laatste Nieuws.
"Ik vind het knap dat hij Mourinho heeft kunnen overtuigen om voor hem en niet voor Cech te kiezen als eerste doelman bij Chelsea - het kan niet makkelijk zijn geweest om een icoon als Cech aan de kant te schuiven", vervolgt de oud-doelman, die het echter te ver vindt gaan om Courtois nu al als beste doelman ter wereld te bestempelen.

"Dat wordt tegenwoordig wel snel gezegd. Zeker als een speler uit eigen land komt - de Nederlanders vonden mij destijds ook top. Het allerbelangrijkste is nu dat Thibaut Courtois zijn hoge niveau kan aanhouden. Hij is zeker op de goede weg, zijn carrière gaat crescendo. Maar hij heeft ook nog enkele verbeterpunten, hoor. Zijn coaching kan bijvoorbeeld beter."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws