Schalke buitenshuis opnieuw onderuit, anonieme rol voor Huntelaar

Schalke buitenshuis opnieuw onderuit, anonieme rol voor Huntelaar

25-10-2014 20:43
0

Klaas-Jan Huntelaar heeft zaterdagavond een roemloze nederlaag geleden met Schalke 04. Bayer Leverkusen voorkwam een rol van betekenis voor de Oranje-international en won met 1-0.

Huntelaar was de laatste weken op dreef namens Schalke, zowel in competitieverband als in de Champions League. Bovenin scoorde de spits namens het Nederlands elftal tegen Kazachstan. Ditmaal kwam hij echter niet in het spel voor. Slechts sporadisch verscheen hij in kansrijke positie, maar steevast wist de achterhoede van Leverkusen kordaat in te grijpen.

Leverkusen, dat de laatste drie wedstrijden in een gelijkspel zag uitmonden, had de overwinning te danken aan Hakan Calhanoglu. Een vrije trap werd door hem fraai in de bovenhoek geplaatst. Verdediger Tin Jedvaj bracht de zege nog wel in gevaar door een rode kaart te incasseren, maar Schalke was de laatste vijf minuten niet in staat om het numerieke voordeel uit te buiten.

Schalke blijft daardoor staan op een tegenvallende positie in de Bundesliga, in de middenmoot. Leverkusen staat vierde met vijf punten voorsprong op de manschappen van Huntelaar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s