Sneijder is een godfather geworden, er gebeurt alleen iets als hij iets doet
Oud-international denkt dat Nederlander niet lang meer Galatasaray blijft

"Sneijder is een godfather geworden, er gebeurt alleen iets als hij iets doet"

27-10-2014 13:21

Het is crisis bij Galatasaray en niet zo'n beetje ook. De verwachting is dat trainer Cesare Prandelli er binnenkort uitvliegt. Oud-speler en voormalig Turks international Hasan Sas ziet ook Wesley Sneijder niet lang meer voor de topclub spelen.

Galatasaray won vorige week nog wel de beladen stadsderby tegen Fenerbahçe (2-1, tweemaal Sneijder), maar afgelopen weekend kreeg de ploeg van Prandelli met 4-0 klop van Istanbul BB. Volgens velen is er veel mis bij de Turkse topclub, maar de Nederlandse international kan nog wel op lof rekenen.

"Sneijder is een godfather geworden", zegt Hasan Sas op televisie bij NTVSPOR. "Er gebeurt alleen iets als hij iets doet, anders niet. Als dit zo doorgaat, denk ik niet dat Sneijder en Fernando Muslera (keeper, red.) bij Galatasaray zullen blijven."

Sas begrijpt maar weinig van het transferbeleid van zijn vroegere club, die onder meer Blerim Dzemaili en Goran Pandev van Napoli kocht. Laatstgenoemde viel tot dusver pas twee keer in. "Dzemaili is geen speler die bij Galatasaray kan spelen. Waarom Pandev gekocht is weet niemand."