Van Persie krijgt steun in moeilijke tijd: Zijn teamgenoten zijn niet in harmonie
"Zijn teamgenoten vinden hem niet zo goed als Scholes en Carrick twee jaar geleden deden"

Van Persie krijgt steun in moeilijke tijd: "Zijn teamgenoten zijn niet in harmonie"

04-11-2014 11:02
7

In plaats van kritiek te uiten op Robin van Persie, moet de spits van Manchester United juist een steuntje in de rug krijgen. Dat vindt Gary Neville, jarenlang een trouwe dienaar van 'The Mancunians'.

Van Persie krijgt dit seizoen veel negatieve kritiek, meest recent nog van oud-international Matt Le Tissier. Voormalig United-back Neville is het daar niet mee eens. Hij stelt dat zijn teamgenoten meer moeten doen om de uit vorm zijnde spits te helpen. "Er is druk op Van Persie, men wil meer van hem zien", vertelde Neville tijdens het Sky Sports-programma Monday Night Football.

"Hij moet het beter doen tijdens lange ballen, moet betere looplijnen maken. Maar zijn teamgenoten vinden hem niet zo goed als Paul Scholes en Michael Carrick twee jaar geleden deden", verwees Neville naar het eerste seizoen van Van Persie in Manchester. Toen had hij met 26 goals een groot aandeel in de landstitel.

"Ik heb hem al eens een inbreker genoemd, hij komt vanuit de rug van de centrumverdedigers. Het type pass dat hij wil is in de ruimte", vervolgde de Engelsman. "Ter verdediging van Van Persie: ik denk niet dat zijn teamgenoten zoveel in harmonie zijn als twee jaar geleden het geval was. Misschien komt Carrick terug om hem te helpen."