Engeland valt massaal over oud-Ajacied heen na aansmeren rode kaart
"Het was nooit een rode kaart, zelfs geen geel"

Engeland valt massaal over oud-Ajacied heen na aansmeren rode kaart

23-11-2014 20:04
17

Jan Vertonghen is even de minst populaire voetballer van Engeland. Na de gewonnen competitiewedstrijd van Tottenham Hotspur bij Hull City is de Belg de gebeten hond.

Tottenham beleefde een lastige middag in Hull, maar kort na rust kantelde het duel door een rode kaart voor Gaston Ramirez. De Uruguayaan gaf Vertonghen een tikje en de oud-Ajacied ging vervolgens gewillig naar de grond. In Engeland spreekt men er schande van.

"Het was nooit een rode kaart, zelfs geen geel", reageerde Ramirez na afloop. Hij kreeg bijval van analytici in de Sky Sports-studio en mensen op social media. Jamie Carragher: "Het is niet de eerste keer dat Vertonghen dit flikt bij een tegenstander. Waarom moet hier nou een kaart voor worden gegeven? Je schudt elkaar de hand en dan is het goed."

Vertonghen raakte eerder al in opspraak, nadat hij in de Europa League-wedstrijd tegen Dnipro Dnipropetrovsk exact hetzelfde deed. De Belg bouwt derhalve gestaag aan een imago van 'matennaaier'. Desondanks sorteerde de acteerprestatie wel effect: Tottenham ging door een late treffer van Christian Eriksen met de drie punten aan de haal (1-2).