De Tien: spelers die ooit betrokken waren bij een auto-ongeluk
Welke internationale sterren reden hun dure bolide ooit aan gort?

De Tien: spelers die ooit betrokken waren bij een auto-ongeluk

09-12-2014 10:10
2

Jeffrey Bruma was onlangs betrokken bij een flink verkeersongeval. De verdediger van PSV bleef zelf ongedeerd, maar drie vrouwen kwamen er minder goed vanaf. Welke spelers overkwam soortgelijks ook ooit? Vandaag een overzicht van tien spelers die betrokken raakten bij een verkeersongeluk.

Cristiano Ronaldo
De Portugees staat bekend om zijn geweldige versnellingen binnen de lijnen, maar is buiten het veld ook niet vies van een flinke acceleratie. In 2009 was Ronaldo als speler van Manchester United in zijn Ferrari 599 GTB op weg naar de training. De Portugees verloor de macht over het stuur en klapte in de buurt van Manchester Airport tegen de zijkant van een tunnel. Wonder boven wonder mankeerde superster niets na de crash.

Mario Balotelli
De Italiaanse aanvaller staat al jaren in de schijnwerpers door zijn rare capriolen. In 2010 maakte Super Mario de overstap naar Manchester City. Deze transfer ging gepaard met grote commotie en direct bleek waarom. De omstreden spits was al snel betrokken bij een auto-ongeluk, waar zijn Audi R8 van ruim anderhalve ton flinke schade opliep. Balotelli en de andere bestuurder in kwestie onsnapten tot ieders verbazing aan grote verwondingen.

Wayne Rooney
Zijn opvliegende karakter is ook buiten Old Trafford zichtbaar. In de auto naar huis giert de adrenaline nog steeds door het lijf van de aanvaller, wat zich uit in zijn rijgedrag. De Engelse aanvoerder maakte al vaker brokken op straat. De international reed al ooit zijn Range Rover (82.000 euro) en zijn Escalade (51.000 euro) aan gort. De crash met zijn Aston Martin (210.000 euro) kostte Rooney de meeste centen. Verder bracht hij zijn Lamborghini aanzienlijke schade toe tijdens het inparkeren.

David Bentley
Is niet de eerste speler die een voorliefde heeft voor snelle auto's. Al kwam aan zijn relatie met de Porsche 911 Turbo een abrupt einde. De middenvelder van Spurs stapte met een glaasje teveel op toch achter het stuur, en had zijn snelle vriend onvoldoende onder controle om heelhuids op de plaats van bestemming te arriveren. 

Cesc Fabregas
In zijn periode bij Arsenal reed Fabregas één van zijn mooiere bolides de vernieling in. De technische middenvelder boorde zijn SL55 AMG in een Audi A3, wat gigantische schade opleverde. Wonder boven wonder liet de Spanjaard later via Twitter weten ongedeerd te zijn.

Anderson
Een flinke inschattingsfout kostte de Braziliaanse middenvelder in 2010 bijna zijn leven. De inmiddels 26-jarige bankzitter verloor destijds de macht over het stuur, waarna hij met grote snelheid in de sloot belandde. Andersen werd bewusteloos uit zijn auto gehaald, maar uiteindelijk bleek het allemaal mee te vallen. 

Nicklas Bendtner
Kwam al vaker in het nieuws door zijn rare capriolen buiten het veld. In 2009 raakte de veelbesproken Deen betrokken bij een verkeersongeval, wat voor hem maar net goed afliep. Een wonder, gezien de erbarmelijke staat van zijn Aston Martin. De aanvaller werd het ziekenhuis binnengebracht met diepe snijwonden en een schouderkwetsuur.

Karim Benzema
De Franse spits is al jaren belangrijk voor Real Madrid, begon zijn avontuur in Spanje met een groot schrikmoment. De van Olympique Lyon overgekomen doelpuntenmaker reed in 2009 door een hek de weg af. Gelukkig werden zijn airbags geactiveerd, en stapte hij zonder letsel uit de Auto.

Diego Maradona
Een van de grootste voetballers aller tijden vult regelmatig de krantenkoppen met zijn controversiële gedrag. Gebruik van drank en drugs deed de talentvolle Argentijn dalen in aanzien, wat gepaard ging met belachelijk gedrag. In Cuba Manoeuvreerde hij ooit tussen verschillende auto's door terwijl hier simpelweg te weinig ruimte voor was. Gelukkig vielen er geen gewonden. 

Jermaine Pennant
De voormalig vleugelspeler van Liverpool werd ooit gezien als enorm talent. Echter kon hij de vele verleidingen niet weerstaan, wat zijn carrière volledig ruïneerde. De Engelsman werd meerdere keren achter het stuur betrapt met alcohol op. Uiteindelijk draaide de hardleerse Pennant voor drie maanden de bak in voor het herhaaldelijk plegen van dit strafbaar feit. Dat was het definitieve doodvonnis voor zijn carrière.