FC Groningen is er klaar voor: Dan heeft Heerenveen pas echt een probleem
Supportersvereniging kan wel lachen om ludieke actie

FC Groningen is er klaar voor: "Dan heeft Heerenveen pas echt een probleem"

06-12-2014 16:31
1

Een groep sc Heerenveen-supporters heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het standbeeld van Tonny van Leeuwen blauw-wit geschilderd. Die ludieke actie dient als voorbereiding op de uitwedstrijd tegen FC Groningen.

John Schurer, voorzitter van de supportersvereniging van FC Groningen, noemt de actie weinig creatief aangezien het standbeeld van Abe Lenstra al eens groen-wit werd geschilderd. Wel kan hij er best om lachen. "Toen dit beeld er één dag stond, zeiden we al tegen elkaar dat het wachten zou zijn tot er iets gebeurde", vertelt hij aan RTV Noord.

"Ik ben vooral blij dat er niets vernield is, want dan hadden ze met mij een ander probleem gehad", stelt Schurer. De ludieke acties tussen beide supportersgroepen bleven de laatste jaren veelal achterwege. "We hebben volgend jaar nog een uitwedstrijd in Heerenveen, dus we moeten maar eens om de tafel om iets creatiefs te bedenken."

Schurer wil op het veld een eerste slag slaan. "In een kolkende Euroborg, dan heeft Heerenveen pas echt een probleem. We jagen ze zo het Sneekermeer in."