Opmerkelijk advies voor Ajax-target: Niemand was er zo goed
"Bijvoorbeeld dat hij wel een contract tekent, maar op huurbasis in Noorwegen blijft"

Opmerkelijk advies voor Ajax-target: "Niemand was er zo goed"

15-12-2014 10:17
2

Martin Odegaard staat in de belangstelling van veel Europese clubs. De vijftienjarige voetballer nam al een kijkje in de keuken van Liverpool en Bayern München, terwijl ook een bezoek aan Ajax op de planning staat. De jongeling krijgt uit eigen land echter advies om Noorwegen niet te snel te verlaten.

Op 17 december viert Odegaard zijn zestiende verjaardag, vanaf dat moment mag hij een contract tekenen. Bayern München heeft naar eigen zeggen grote kans op het binnenhalen van de Noors international. Als het aan Jörn Andersen ligt blijft Odegaard voorlopig echter in Noorwegen. "Hij moet in Noorwegen blijven", zegt de voormalig speler en trainer uit de Bundesliga in gesprek met TZ.

"Hij heeft daar zijn vrienden en ouders, hij gaat daar bovendien naar school. Je moet er over nadenken: was ik op de leeftijd van vijftien jaar klaar om ver van huis naar het buitenland te gaan", vervolgt Andersen zijn verhaal. "Er zijn zoveel mogelijkheden. Bijvoorbeeld dat hij wel een contract tekent, maar op huurbasis in Noorwegen blijft."

Tientallen clubs hebben belangstelling, Andersen begrijpt dat wel. "In Noorwegen was hij al snel een beroemdheid. Zulke talenten groeien bij ons niet aan de bomen. We hebben al wat grote voetballer voortgebracht. Maar op zo'n jonge leeftijd was niemand zo goed."