In het kort: Enoh beboet en hard gestraft, vervanger voor Bony

In het kort: Enoh beboet en hard gestraft, vervanger voor Bony

23-12-2014 17:30
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Vijf duels voor Enoh
Eyong Enoh is voor vijf duels geschorst. De Kameroener van Standard Luik kreeg een rode kaart in het duel met AA Gent na een harde charge. De Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond besloot hard op te treden tegen de oud-Ajacied, mede doordat de middenvelder nog een voorwaardelijke straf van één wedstrijd had staan na een rode kaart in zijn debuutwedstrijd in dienst van de club uit Luik. Tevens moet Enoh een boete van 1600 euro betalen.

Oliveira als vervanger voor Bony
Swansea City neemt Benfica-spits Nelson Oliveira op huurbasis over. De 23-jarige aanvaller zal vanaf 1 januari speelgerechtigd zijn voor de club uit Wales. Swansea moet het in januari stellen zonder spits Wilfried Bony, die met Ivoorkust uitkomt op de Afrika Cup. Daardoor is de aanwezigheid van een extra aanvaller in de persoon van Oliveira geen overbodige luxe. "De deal was snel beklonken. Nu kan ik tien extra dagen spenderen op het trainingsveld om mijn teamgenoten te leren kennen", aldus de huurling op de website van zijn nieuwe club.

Wormgoor van Dordt naar RKC
FC Dordrecht staat vanaf 1 januari verdediger Nando Wormgoor voor een halfjaar af aan RKC Waalwijk. De 22-jarige speler kan bij de Dordtse ploeg niet rekenen op een basisplaats, maar de hekkensluiter in de Jupiler League ziet in het jongere broertje van ADO-speler Vito Wormgoor een versterking. "Nando is een fysiek sterke speler met opbouwend vermogen. Door naar RKC te komen investeert Nando in zichzelf. Tevens biedt dit ons de kans hem een halfjaar te zien en met hem te werken. Indien dit van beide kanten bevalt, kan dit eventueel leiden tot een langere samenwerking'', aldus algemeen directeur Remco Oversier van RKC.

Zeman alweer weg bij Cagliari
Cagliari heeft dinsdag afscheid genomen van trainer Zdenek Zeman. De Italiaans-Tsjechische routinier en zijn technische staf worden bedankt voor de bewezen diensten en de professionele inzet, maar het bestuur van de Sardijnse voetbalclub vindt de prestaties tot dusver tegenvallen. Cagliari heeft pas twaalf punten en bezet daarmee de achttiende plaats in de Serie A. Die plek zou aan het eind van het seizoen degradatie betekenen. Voor de opvolging van Zeman circuleren al de namen van Gianfranco Zola en Walter Zenga.

NAC zet stap in goede richting
NAC Breda heeft een eerste stap gezet richting Categorie 2. De Brabanders zitten nu nog in de laagste categorie en staan derhalve onder curatele. Wanneer NAC in maart opnieuw meer dan 64 punten scoort - de club behaalde er bij het laatste meetmoment 74 - dan kan de club financieel promoveren. "Als wij ons aan het Plan van Aanpak blijven houden, dan gaan we uiteindelijk definitief over naar Categorie 2", zegt financial controller Edgar Mol op de clubsite.

Spelers Arsenal vaakst geblesseerd
De voetballers van Arsenal lopen het meeste risico geblesseerd te raken. Onderzoek van 'Premier Injuries Ltd' heeft uitgewezen dat de spelers van de Londense club het afgelopen decennium in verhouding veel vaker lang waren uitgeschakeld dan bij de concurrentie in de hoogste Engelse divisie. The Daily Telegraph publiceerde het rapport dinsdag. Sinds het seizoen 2003-2004 is Arsenal geplaagd door liefst 312 significante blessures die de betreffende spelers tien dagen of langer buitenspel hebben gehouden. Dat zijn er precies honderd meer dan stadgenoot Chelsea. Bovendien lag het aantal kwetsuren van The Gunners in tien van de elf geanalyseerde jaren boven het landelijk gemiddelde. Het ziet ernaar uit dat dit ook in de huidige competitie het geval zal zijn, voor de achtste keer op rij.