Voormalig Barcelona-talent en ex-basisspeler mogen weg bij FC Utrecht
Heerings en Quesada komen niet meer in plannen voor

Voormalig Barcelona-talent en ex-basisspeler mogen weg bij FC Utrecht

06-01-2015 11:31

Bij FC Utrecht komen er geen spelers meer bij, maar voor het sluiten van de transfermarkt vertrekken mogelijk nog wel één of twee voetballers. Verdediger Kai Heerings en middenvelder Fernando Quesada mogen uitkijken naar een andere club.

Met de komst van spits Sébastien Haller is de selectie rond, meldde manager spelerszaken Edwin de Kruijff maandag al. Dat betekent niet dat er ook geen spelers meer vertrekken. "Alleen in de uitgaande stromingen is er nog iets mogelijk", bevestigt algemeen directeur Wilco van Schaik tegenover Voetbal International.

Wedden

Meer odds

Daarmee heeft Van Schaik het over Heerings en Quesada. Verdediger Heerings (24, foto) werkte zich vorig seizoen nog op tot basisspeler, maar in de huidige jaargang stond hij pas twee keer aan de aftrap en viel zes keer in. De Amsterdammer, die een aflopend contract heeft, voetbalt al zijn hele profcarrière voor de Domstedelingen. In het verleden speelde hij ook in de jeugd van Ajax en FC Volendam.

Quesada (21) kwam vorig seizoen over van FC Barcelona, waar hij in het team tot negentien jaar voetbalde. De Spaanse middenvelder heeft een verbintenis tot de zomer van 2017, maar maakt geen deel uit van de plannen. De voormalig jeugdinternational speelde vorig seizoen drie duels, maar zit nu alleen maar op de bank of de tribune.

FC Utrecht nam dinsdag ook al afscheid van een andere middenvelder. Sean Klaiber maakt het seizoen op huurbasis af voor FC Dordrecht. Alleen de laatste formaliteiten moeten nog worden afgerond.