Dijkhuizen kijkt bij oude club en pikt spits op: Heeft veel doelpunten gemaakt
FC Utrecht-talent Badjeck gaat verder bij Excelsior

Dijkhuizen kijkt bij oude club en pikt spits op: "Heeft veel doelpunten gemaakt"

02-02-2015 11:39

Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen heeft in Cedric Badjeck een oude bekende aan zijn ploeg toegevoegd. De aanvaller komt van FC Utrecht, waar Dijkhuizen vorig seizoen nog hulptrainer was.

Excelsior neemt de twintigjarige Badjeck definitief over en heeft hem voor tweeënhalf jaar vastgelegd. De geboren Kameroener speelde sinds 2008 voor FC Utrecht, waar hij in maart 2012 zijn debuut maakte tegen Excelsior. Bij de Domstedelingen speelde hij dit seizoen één wedstrijd, maar trainer Robbie Alflen neemt hem meestal niet eens in zijn selectie op.

"Ik ga regelmatig bij Jong FC Utrecht kijken en daar viel hij ons op", zegt Dijkhuizen op de website van Excelsior. "Hij heeft jong zijn debuut gemaakt in het eerste, maar heeft nog niet de stap kunnen maken naar de eerste achttien daar. Hij wilde nu graag een nieuwe stap maken en wij zien in hem een speler voor de toekomst."

Speler voor de toekomst
Badjeck hoeft er dus niet direct te staan, maar de Kralingers zien veel potentie in hem. "Cedric Badjeck is een jonge en talentvolle spits waar wij voor de toekomst veel van verwachten", reageert algemeen directeur Ferry de Haan. "Hij heeft veel doelpunten gemaakt voor de beloften van FC Utrecht en heeft een aantal keer aan de Eredivisie mogen ruiken. Wij willen hem de kans geven om zijn talent bij Excelsior verder te ontwikkelen en hopen uiteraard dat hij ons snel zal verrassen."

"Cedric kan een doelpunt maken, is snel en redelijk sterk", voegt Dijkhuizen toe. "Een centrumspits, die de stap moet maken van de beloften van FC Utrecht naar het eerste van ons. Dat zal wellicht nog even duren en daarom ben ik blij dat hij nu al naar ons gekomen is."