Fenomeen Dost niet te stoppen, De Guzman ziet vier treffers
Dost scoort weer tweemaal voor Wolfsburg

Fenomeen Dost niet te stoppen, De Guzman ziet vier treffers

19-02-2015 21:00
5

Bas Dost is niet te stoppen. Op de spits van VfL Wolfsburg stond ook donderdag geen maat in de Europa League. Hij scoorde tweemaal tegen Sporting CP en bezorgde daarmee zijn club een 2-0 zege. Jonathan De Guzman zag SSC Napoli met 0-4 winnen bij Trabzonspor. Ruud Vormer won met Club Brugge met 1-3 bij Aalborg en Olympiakos-middenvelder Ibrahim Afellay verloor bij Dnipro met 2-0.

Dost is in ieder geval helemaal los. De Nederlandse aanvalsleider van Wolfsburg bezorgde zijn Duitse club donderdagavond met twee doelpunten ook de winst in het eerste duel met Sporting in de Europa League. Hoewel de 2-0 nog geen honderd procent garantie biedt op een plek bij de laatste zestien, is de uitgangspositie riant; zeker gezien de scoringsdrang van de Nederlandse spits de laatste tijd.

Wedden

Meer odds

De Guzman zette met Napoli een nog iets grotere stap in de goede richting. De uitwedstrijd tegen Trabzonspor leverde al een dikke Italiaanse overwinning op: 0-4. Dries Mertens miste in dat duel een strafschop bij een 0-3 tussenstand. Henrique, Gonzalo Higuain, Manolo Gabbiadini en Duvan Zapata scoorden voor de Italianen.

Uitslagen Europa League

PSV - Zenit Sint-Petersburg 0-1 
AS Roma - Feyenoord 1-1

Aalborg BK - Club Brugge 1-3
Dnipro - Olympiakos 2-0
Torino - Athletic Bilbao 2-2
Trabzonspor - SSC Napoli 0-4
VfL Wolfsburg - Sporting CP 2-0
Young Boys - Everton 1-4