De Tien: transfervrije aanvallende middenvelders uit de Eredivisie

De Tien: transfervrije aanvallende middenvelders uit de Eredivisie

23-04-2015 10:10
3

Het einde van het seizoen nadert en dus zijn er weer spelers die transfervrij kunnen vertrekken. Vandaag tien aanvallende middenvelders die hiervoor in aanmerking komen.

10. Burak Saban (FC Groningen)
Burak Saban is een van de jeugdspelers die mag vertrekken bij FC Groningen. Saban, die elf keer bij de wedstrijdselectie van de hoofdmacht zat, speelde acht wedstrijden voor de beloften. In deze acht wedstrijden scoorde Saban niet (rechts op de foto). 

9. Mitchell de Vlugt (ADO Den Haag)
Mitchell de Vlugt is een van de spelers bij ADO Den Haag waarvan het contract formeel is opgezegd. Vlugt maakte geen minuten voor ADO dit seizoen en zat acht keer op de bank (foto: links op de voorgrond).

8. Papito Merencia (ADO Den Haag)
Merencia Papito speelde dit seizoen slechts elf minuten voor ADO Den Haag en zat veertien keer op de bank. 

7. Hristijan Denkovski (FC Groningen)
Hristijan Denkovski werd aan het begin van het seizoen door FC Groningen overgenomen van het Sloveense NK Triglav. Denkovski mocht zich bewijzen bij de beloften, waarvoor hij veertien wedstrijden in actie kwam. Denkovski scoorde vier keer en leverde een assist. De Macedoniër zat twee keer bij de wedstrijdselectie van Groningen waarin hij moest plaatsnemen op de bank.  

6. Hilal Ben Moussa (FC Groningen)
Hilal Ben Moussa kent een ongelukkige periode bij FC Groningen. Moussa, die mag vertrekken, is nog altijd herstellende van een zware knieblessure (kruisbandoperatie) en speelde dit seizoen geen een wedstrijd voor Groningen.   

5. Funso King-Ojo (FC Dordrecht)
Funso King-Ojo speelde negentien competitiewedstrijden voor FC Dordrecht. Het contract van Ojo is formeel opgezegd

4. Nick van der Velden (FC Groningen)
Nick van der Velden speelde dit seizoen 22 competitiewedstrijden voor FC Groningen, waarvan tien als invaller. De 33-jarige Van der Velden, die tegen SC Cambuur matchwinner was, wordt in verband gebracht met NAC Breda.

3. Luigi Bruins (Excelsior)
Excelsior hoopt het contract van Luigi Bruins snel te verlengen. Bruins, die van nature als aanvallende middenvelder speelt, speelde 22 competitiewedstrijden voor de promovendus waarin hij twee keer doel trof.

2. Thomas Bruns (Heracles Almelo)
Thomas Bruns kent een sterk seizoen bij Heracles Almelo, maar gaat zeker vertrekken. Een gevoelige overstap lijkt in de maak, want de naam van Bruns wordt ook genoemd bij FC Twente.

1. Ali Messaoud (Willem II)
Ali Messaoud is dit seizoen een van de smaakmakers bij Willem II. Een verlenging van het contract van Messaoud wordt echter lastig, gezien de financiële situatie van de Tilburgers. Messaoud heeft, naar eigen zeggen, ook belangstelling van andere clubs.