Harde nederlaag kost Rutten mogelijk de kop

'Rutten in de problemen; 48 uur voor passende oplossing bij Feyenoord'

12 mei om 07:02

Fred Rutten heeft zich bij Feyenoord in de nesten gewerkt, zo stelt De Telegraaf de ochtend na de smadelijke 1-4 nederlaag in eigen huis tegen Vitesse. Na de zoveelste klap voor de Rotterdammers, die moeten vrezen voor plek drie, is er een kleine crisis in Rotterdam-Zuid.

Het dagblad meldt dat de clubleiding van Feyenoord binnen 48 uur zal beslissen of Rutten al dan niet vroegtijdig het veld moet ruimen. Het bleek dat Rutten zijn manschappen ook voor het belangrijke treffen met Vitesse, dat noodgedwongen verzet werd naar maandag, niet aan de praat kon krijgen. En na de rel om de cover van een Feyenoord-magazine waarop Dirk Kuyt mocht prijken, kregen nu de jonge spelers de schuld van Rutten.

Feyenoord is in strijd om de derde plaats niet afhankelijk van andere ploegen, maar dan moet het wel zelf winnen bij PEC Zwolle. Een loodzware klus. Bij een misstap in Zwolle moet Feyenoord hopen dat zowel AZ (tegen Excelsior) als Vitesse (tegen FC Utrecht) ook een misstap begaat. Anders dient Feyenoord via play-offs een ticket voor Europees voetbal af te dwingen.