Vitesse bezuinigt flink op salarissen: Dan hebben we weer twee miljoen minder

Vitesse bezuinigt flink op salarissen: "Dan hebben we weer twee miljoen minder"

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2015 om 12:58do 21-05-2015 om 12:58

Vitesse gaat komend seizoen voor twee miljoen euro bezuinigen op spelerssalarissen. De Arnhemse club is daartoe genoodzaakt om niet in de problemen te komen met de regels van Financial Fairplay van de UEFA.

Trainer Peter Bosz van Vitesse bevestigt de bezuinging aan dagblad De Gelderlander. "Ons spelersbudget is naar beneden gegaan. Volgend seizoen hebben we weer twee miljoen minder. En dat was vorig jaar ook al het geval."

Het seizoen van Vitesse is nog niet voorbij. De club moet via de play-offs proberen Europees voetbal veilig te stellen. PEC Zwolle is donderdag de eerste tegenstander. Vitesse werd dit seizoen vijfde van de Eredivisie. Op de laatste speeldag zat een derde plaats en daarmee directe plaatsing voor de voorronde van de Europa League in het vat, maar die ging naar AZ. 

Bosz vindt het halen van Europees voetbal niet het belangrijkste element om het seizoen te kunnen bestempelen als geslaagd of niet. "Er is meer dan een prijs pakken. Ik neem de vierde plaats onder Fred Rutten (trainer van Vitesse voor Bosz, red.) als ijkpunt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws