Kritiek op Blind: Ik had er meer van verwacht, en Louis van Gaal ook
"Ik vind het héél knap"

Kritiek op Blind: "Ik had er meer van verwacht, en Louis van Gaal ook"

24-05-2015 17:11
7

Daley Blind geeft zichzelf een dikke voldoende voor zijn debuutseizoen in Engeland, maar Kenneth Perez is minder overtuigd. De Deen had meer verwacht van de Manchester United-allrounder.

Op de eerste plaats zijn er complimenten voor Blind. "Ik vind het héél knap dat hij zich staande houdt bij één van de grootste clubs van Engeland, maar ik had er meer van verwacht. En Louis van Gaal ook", verwijst Perez naar de uitspraken die de United-manager eerder op de zondag deed.

"Als linksback heeft Blind het prima gedaan, maar als verdedigende middenvelder niet. Hij heeft niet gedaan wat ervan verwacht werd. Ik heb hem veel te vaak breed zien spelen, veel te weinig de oplossing vooruit zien zoeken. Dat viel mij tegen. In Nederland blonk hij daarin juist uit."

Blind wordt de laatste maanden voornamelijk gebruikt als linksback, terwijl hij in de eerste helft van het seizoen op het middenveld stond. Op het moment dat Michael Carrick was hersteld van een slepende enkelblessure, moest de Oranje-international plaatsmaken. Perez: "Carrick brengt veel meer rust, dat merk je gelijk in het spel van Manchester United."