Transfervrij: deze spelers zijn komende zomer op te pikken bij Heracles Almelo

Transfervrij: deze spelers zijn komende zomer op te pikken bij Heracles Almelo

27-05-2015 12:10
7

Het einde van het seizoen nadert en alle clubs in de Eredivisie hebben te maken met aflopende contracten. VoetbalPrimeur presenteert een overzicht van alle spelers die na dit seizoen transfervrij zijn. Deze keer alle spelers van Heracles Almelo die uit hun contract lopen.

Thomas Bruns
Lange tijd leek het erop dat Bruns in de zomer zou verkassen. De middenvelder is echter teruggekomen op zijn besluit en onderhandelt momenteel met de clubleiding over een nieuwe verbintenis.

 

Bart Schenkeveld
In het kader van inkrimping van de selectie gaat Heracles niet verder met Schenkeveld. De centrale verdediger stond sinds 2012 onder contract bij de club uit Almelo en speelde dit seizoen achttien competitiewedstrijden.

 

Jeroen Veldmate
Veldmate mag vertrekken. De centrale verdediger, momenteel herstellende van een hamstringblessure, speelde dit seizoen 21 wedstrijden in de Eredivisie. 

Simon Cziommer
Het contract van Cziommer is formeel opgezegd. De Duitser scoorde dit seizoen een keer in 26 competitiewedstrijden. Cziommer speelde voor Heracles onder meer voor Vitesse, AZ en FC Twente.

Milano Koenders
Het is niet bekend of Heracles verder gaat met Koenders. De rechtsback kwam in 2012 over van NAC Breda en speelde sindsdien 53 Eredivisie-wedstrijden namens de Almeloërs. 

Renze Fij
Waar de toekomst van Fij ligt, is niet bekend. De doelman keepte veertien wedstrijden namens de beloften waarbij hij twintig keer werd gepasseerd. Fij zat dit seizoen twintig keer bij de wedstrijdselectie van Heracles, waar hij geen speelminuten kreeg.

 

Mark Engberink
De optie in het aflopende contract van Engberink wordt niet gelicht. De jonge verdediger kwam dit seizoen drie keer in actie voor de hoofdmacht. In november van vorig jaar stond Engberink nog drie maanden aan de kant wegens een hamstringblessure.

Michael Brouwer
Heracles gaat het aflopende contract van vierde doelman Brouwer niet verlengen. Brouwer maakte in 2013 de overstap van AGOVV naar Almelo. Dit seizoen keepte de goalie een wedstrijd namens de beloften (foto, rechts op de achtergrond).

 

Travis Bent
De jonge verdediger Bent komt sinds augustus 2014 op amateurbasis uit voor Heracles. Over een langer verblijf van Bent in Almelo is nog niets bekend. 

Daan Rienstra
Rienstra, broer van Ben Rienstra (PEC Zwolle), mocht ook uitkijken naar een nieuwe club. Rienstra mocht een keer invallen in de Eredivisie en speelde 21 wedstrijden namens de beloften. Hij verkast naar RKC Waalwijk.

Aflopend huurcontract

Naast alle spelers die transfervrij op te pikken zijn, zijn er ook spelers die beschikken over een aflopend huurcontract en terugkeren naar hun club. Onderstaand de namen die hieronder vallen.

Denni Avdic
Avdic werd dit seizoen op huurbasis overgenomen van AZ. De spits scoorde vier keer in 22 competitiewedstrijden. Avdic heeft in Alkmaar nog een contract tot medio 2016.

 

Tim Breukers
Heracles hoopt Breukers langer aan de club te kunnen binden. Breukers, geposteerd als rechtsback, heeft dit seizoen een goede indruk gemaakt in Almelo en mag bij FC Twente, zijn broodheer, vertrekken (foto, links).