Guidetti steelt de show tijdens huldiging: 'En wie niet springt…'
Zweden gehuldigd na winnen jeugd-EK

Guidetti steelt de show tijdens huldiging: 'En wie niet springt…'

01-07-2015 23:18
5

De spelers van Jong Zweden zijn woensdag in eigen land gehuldigd na het winnen van het EK onder 21 jaar. John Guidetti nam, niet geheel onverwacht, het voortouw in de festiviteiten.

De oud-speler van Feyenoord greep de microfoon en zong het massaal toegestroomde publiek toe. Hij deed enigszins denken aan de taferelen bij de huldiging van PSV, toen Jeffrey Bruma en Karim Rekik de aandacht op zich eisten. Guidetti was eveneens door het dolle heen.

De aanvaller sprak de fans ook toe. "Deze gouden medaille is niet alleen voor ons. Deze is voor jullie allemaal. Het voelde het hele toernooi alsof we thuis speelden, terwijl het in Tsjechië was", aldus Guidetti. "Geweldig. Wat een fans. Je krijgt hier tranen van in je ogen. Het is magisch. Ik hou van dit soort gelegenheden." Even later zette hij de slogan 'en wie niet springt, is Portugees' in, doelend op de tegenstander in de finale van dinsdag. 

PSV-middenvelder Oscar Hiljemark maakte ook deel uit van de gouden ploeg en genoot met volle teugen. "Dit betekent zo ontzettend veel. Bedankt allemaal voor de steun. Geweldig om te merken hoe betrokken iedereen is. Ik heb gehoord dat er ongeveer 20.000 mensen zijn. Fantastisch."