'Engelse club legt lachend vraagprijs Berghuis neer, FC Twente profiteert mee'
Alkmaarders doen goede zaken door verkoop Berghuis

'Engelse club legt lachend vraagprijs Berghuis neer, FC Twente profiteert mee'

16-07-2015 06:55
14

AZ houdt een mooi bedrag over aan de aanstaande transfer van Steven Berghuis naar Watford. De Alkmaarders kunnen volgens het Algemeen Dagblad zes miljoen euro incasseren voor de buitenspeler.

Dat is nog een miljoen meer dan woensdag werd gemeld. Berghuis leek te hebben gewacht op de transfer van Gaston Pereiro naar PSV. Toen de Uruguayaan na lange onderhandelingen eindelijk zijn krabbel had gezet, wist Berghuis dat hij zich op een andere club kon richten. Mino Raiola meldde zich vervolgens zelf bij AZ om de interesse van Watford kenbaar te maken. De vraagprijs van zes miljoen was volgens het AD geen enkel probleem voor de promovendus.

FC Twente kijkt ondertussen aandachtig mee met de ontwikkelingen in het AFAS Stadion. De Tukkers, die de voorbije weken al goede zaken deden op de transfermarkt, kunnen een opleidingsvergoeding tegemoet zien vanwege de transfer. Daarnaast heeft FC Twente een doorverkooppercentage bedongen bij de verkoop van Berghuis.

Woensdag vertrok ook oud-FC Twente-verdediger Douglas van Dinamo Moskou naar Sporting Portugal. Ook op de tot Nederlander genaturaliseerde Braziliaan had FC Twente een doorverkooppercentage bedongen. In totaal ontvangt de club voor Berghuis en Douglas enkele tonnen, meldt TC/Tubantia.