Geplaagd Twente viert plotse opstekers: 'Dit zijn gelukjes die ons goed uitkomen'
Club krijgt vergoedingen voor viertal transfers

Geplaagd Twente viert plotse opstekers: 'Dit zijn gelukjes die ons goed uitkomen'

28-07-2015 17:25
1

Het geplaagde FC Twente krijgt plots de nodige financiële meevallers in de schoot geworpen. De Tukkers profiteren van de transfers van drie spelers uit de Eredivisie en aan het nieuwe avontuur van Go Ahead Eagles-middenvelder Deniz Türüc. 

Twente houdt geld over aan de verkopen van Steven Berghuis, Maikel Kieftenbeld, Tjaronn Chery en Türüc. Het kwartet verkaste naar respectievelijk Watford, Birmingham City, Queens Park Rangers en Kayserispor. Omdat het viertal in het verleden deel uitmaakte van de jeugdopleiding van de Tukkers, toucheert de club uit Enschede een zogenaamde opleidingsvergoeding. 

Bovendien levert de transfer van Berghuis naar Engeland nog een extra bonus op, zo werd maandag al bekend. Twente bedong bij het afscheid van de aanvaller - hij werd in in 2013 verkocht aan AZ - een doorverkooppercentage. De Alkmaarders zouden circa zes miljoen euro verdiend hebben aan de transfer van de vleugelspits. 

"Dit zijn gelukjes die we niet hadden begroot en die ons goed uitkomen", vertelt Twente-directeur Gerald van den Belt aan Voetbal International. De begroting van de eredivisionist is voor dit seizoen teruggeschroefd van 44 naar 35 miljoen euro.