Heerenveen-aanwinsten direct met elkaar in de strijd: Hier ga ik voetballen
Spitsen azen op basisplek

Heerenveen-aanwinsten direct met elkaar in de strijd: "Hier ga ik voetballen"

09-08-2015 12:42

SC Heerenveen sloeg vrijdag een mooie slag op de transfermarkt. De Friezen legden zowell Mitchell te Vrede als Luka Zahovic vast en beide aanvallers zinspelen al op een plek in de basis. 

Het kan snel gaan in het leven van een voetballer, blijkt uit het verhaal van Te Vrede. "Toen ik vanochtend (vrijdag, red.)  opstond, wist ik nog van niks", zegt hij in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Terwijl ik op weg was naar Feyenoord, kreeg ik telefoon van mijn zaakwaarnemer. Het was rond. Ik ben enorm blij en meteen naar Heerenveen gereden. Mijn kicksen heb ik bij me."

Van Feyenoord naar Heerenveen, het lijkt een stap terug. "Maar ik ervaar dit contract (twee jaar, met een optie op nog een seizoen, red.) als een stap vooruit. Bij Feyenoord heb ik met grote spelers getraind en geleerd wat druk is, maar hier ga ik voetballen. Als het aan mij ligt dinsdag tegen De Graafschap al."

Op datzelfde hoopt Zahovic, die eveneens snel aan de aftrap wil staan. "Op de vleugel zal wennen worden", zegt het talent, die eerder in een systeem met twee spitsen speelde. "Ik hoop snel een basisplaats te veroveren. Ik ben er klaar voor. Met Maribor heb ik al een hele voorbereiding achter de rug en de competitie is daar al begonnen."