De Eredivisie-flops: Twente en Kazim grote verliezers, maar Heerenveen 'wint'

De Eredivisie-flops: Twente en Kazim grote verliezers, maar Heerenveen 'wint'

17-08-2015 13:00
4

Met de klinkende zege van Heracles Almelo in het vernieuwde stadion werd zondag speelronde 2 afgesloten. Tijd om alle flops van het weekend op een rij te zetten, met FC Twente en Colin Kazim-Richards als grootste verliezers.

Vincent Janssen (AZ)
De topscorer van de voorbereiding kon op Kralingen geen potten breken. Na de openingstreffer van Excelsior miste Janssen een enorme kans op de gelijkmaker. Zo'n bal hoort er gewoon in.

 

Nick Marsman (FC Twente)
FC Twente was de grote verliezer van het afgelopen weekend. Liefst vier keer moest Marsman vissen in eigen huis tegen ADO Den Haag en niet voor het eerst ging de keeper niet vrijuit. Vooral bij de 0-2 tastte Marsman stevig mis. Wordt het weer tijd voor een wissel?

Thijs Bouma (De Graafschap)
Een gebrek aan Eredivisie-ervaring mag geen excuus zijn voor het maken van oliedomme fouten. Thijs Bouma ging ernstig in de fout bij de derde treffer tegen PEC Zwolle. Op deze manier is de eerste degradant snel bekend.

Albert Rusnák (FC Groningen)
Met het vertrek van Tjaronn Chery wordt er bij FC Groningen meer verwacht van Albert Rusnák. Was tegen PSV echter totaal onzichtbaar. In zo'n wedstrijd hoop je op meer van een speler met zijn klasse. Werd dan ook volkomen logisch halverwege de tweede helft naar de kant gehaald.

Lucas Bijker (sc Heerenveen)
Heel Friesland vraagt zich nog steeds af wat Bijker aan het doen was toen hij tegen FC Utrecht met zijn hand naar de bal ging. Zijn black-out kostte Heerenveen bijna een nederlaag.

Colin Kazim-Richards (Feyenoord)
Een waardeloos optreden en dan zo'n reactie. Feyenoord won, maar Colin Kazim-Richards wist het toch tot verliezer van de week te schoppen. Letterlijk. Reageerde belachelijk op het moment dat hij naar de kant werd gehaald. Michiel Kramer liet vervolgens zien hoe het wél moet.

Mitchell te Vrede (sc Heerenveen)
Een lekker debuut kreeg zondag een zeer matig vervolg. Te Vrede kon tegen FC Utrecht geen moment gevaarlijk worden voor sc Heerenveen. De Friezen hadden uiteindelijk stoorzender Henk Veerman nodig om iets te forceren.